Дигиталните професии на 21-ви век

Дигиталните професии на 21-ви век

Събитието е с безплатен вход.

Събитието е подходящо основно за ученици, които в момента изучават своето средно образование, но и за всички онези, които биха искали да опитат реализация в една нова сфера.

Голяма част от младите хора в България се местят от по-малки населени места към по-големи градове или емигрират в чужбина заради по-добри условия на работа, водещото, от които е заплащането. Именно търсенето на по-висок стандарт на живот е една от водещите причини младите хора да избират живот зад граница. Напредването на технологиите в наши дни дава добра предпоставка за решение на този проблем. В настоящия момент е напълно възможно човек да работи за чуждестранен работодател от всяка точка на планетата, като цели браншове в българската икономика се базират на този принцип. Има много специалисти, които работят на свободна практика с чуждестранни клиенти или такива, които работят за компания базирана в чужбина, но живеят в България при своите семейства и близки. Съответно тези хора получават и възнаграждение за своята работа, което отговаря на стандарта на западните страни и е над средното за България.

Чрез реализаицията в сфери, които позволяват работа на свободна практика, на младите хора няма да се налага да емигрират в търсене на по-добри финансови условия в чужбина. В рамките на два дни ще разгледаме принципите на работа на така наречените “фрийлансъри” и ще се запознаем с четири професии, които позволяват работа от дистанция. Това ще се случи в рамките на пет лекции с млади и утвърдени професионалисти в областите на програмирането, дигиталния маркетинг, графичния и уеб дизайн и менажирането на екип от дистанция. Срещите ще имат за цел да мотивират учениците да се развиват в областта, която намерят за интересна и ще им бъде показано с пример, че могат да намерят реализация с високо заплащане без да е нуждно да напускат своите семейства и близки, за да го получат.

Професионалистите, които са поканени за лектори са с години опит в бранша, работят от дистанция и са изнасяли лекции пред аудитория от ученици и студенти. Скоро очаквайте и пълната програма на събитието.

Обученията се реализират с финансовата помощ на Обществен дарителси фонд - Стара Загора и Фондация "Работилница за граждански инициативи" по Програма "Младежка банка", с подкрепата на фондация "Чарлз Стюърт Мот".

Виж събитието във Facebook